Over2020-05-25T08:27:49+00:00

Pollewop

Fairtrade jurken label Pollewop

Rosie Pollewop groen

Stel zelf jouw Pollewop Rosie jurk zelf samen.

Een aantal jaar geleden ben ik deze Vintage & Tweedehands webwinkel begonnen. Om iedereen te laten zien hoe je kunt combineren met items die je al lang hebt liggen, gecombineerd met items uit de kringloopwinkel. Ik help mensen graag aan een duurzame garderobe.
Wanneer je van jezelf mag gaan dragen waar jij je goed in voelt is dat iets waar je veel blijheid uit zult halen, het straalt zelfvertrouwen uit en je voelt je goed.

Als klein kind was ik al gefascineerd door mensen die zelf hun kleding naaien, door mensen die een eigen draai aan hun outfit durven te geven, net even anders dan anders. Print op print en gewaagde kleuren combinaties. Ik deed dit niet van kleins af aan, ik moest leren om het te durven en doen.

Ik moest er 33 voor worden om het te gaan doen, na het zien van een film uit de jaren 60. Alles in de film raakte mij en gaf een nostalgisch gevoel, ik besloot voortaan kleding te dragen die ik wil dragen, en om niet meer met de mode mee te gaan.
Ondertussen ging ik naar naailes, kwam erachter dat ik veel te veel ideetjes heb en te weinig tijd, maar eenmaal de kneepjes van het vak geleerd te hebben kreeg mijn droom om zelf kleding te ontwerpen kreeg steeds meer vorm, mijn werkboek stroomde in no time vol met inspiratie plaatjes uit vooral de jaren 60 en 70.
Ik verzamel graag mensen om mij heen die het concept versterken, er gevoel in willen stoppen en liefde voelen voor de 60s en 70s.

Eerder al werkte ik met lokale ondernemers, en startte ik diverse sociale projecten op. ( oa: minibiepjes in Vlaardingen- Plantenasiel Vlaardingen- en meer)
En dat leek mij ook precies de weg voor dit fairtrade kledinglabel.
Ik werk met coupeuses uit de regio om zo een bewust, eerlijk en dichtbij mogelijk product te maken.  Zodra jij via deze website een Pollewop samenstelt, krijg je in 2 weken foto’s per mail met een kijkje achter de schermen.
Op deze manier hopen wij dat men een kledingstuk weer zal gaan waarderen, handwerk en passie stoppen wij er met elkaar in. Zodat jij na 2 weken jouw nieuwe lievelings- kledingstuk zult ontvangen.
Ik ben altijd al wat rebels geweest, en dat zie je in dit concept terug. Het is hier speciaal voor jou gemaakt, in NL.
Geen fast fashion, maar een keldingstuk waar je lang plezier van zult hebben, en vanwege de vele effen stoffen bijna overal mee te combineren is.
Zo kun je eindeloos combineren met bestaande items uit jouw garderobe.

Heb je vragen of wil je graag samenwerken? Dan hoor ik het graag.

Suzanne Stevense-Boeters

Met wie werk ik samen?

Jurken met een vrolijke knipoog naar de jaren 50 tot 70.  Classy en kleurrijk.

De jurken worden fairtrade in NL gemaakt.
Verschillende dames- coupeuses uit de regio met liefde voor het vak maken jouw Pollewop.

Maat 34 tm 46, dunne benen, dikke benen, 1 of 2 rollen het maakt niet uit, want wij houden van onze lijven, en in een vrolijke Pollewop jurk voel jij je op en top vrouw. Met elkaar zorgen wij ervoor dat jouw jurk op jouw maat gemaakt, jouw nieuwe lievelingsjurk zal worden.

Wil je een keer naar een pasdag komen, meer info over onze verkooppunten waar wij kleinschalig onze jurken laten zien? Lees er meer over op de “Blog” pagina of volg ons op Facebook, IG en Pinterest.

Onze blogs