Experimenteer met je garderobe.

Veel mensen zeggen dat basics altijd een goed idee zijn in ieders garderobe.
Zelf ben ik daar heel slecht in.. mijn kast bestaan voornamelijk uit prints, prints, prints…

Natuurlijk zijn wij allemaal wel eens uitgekeken op de kleding die we hebben en dragen, of misschien niet altijd meer dragen.
Wat mij altijd goed helpt zo nu en dan.. Is alles uit de kast halen ( dit doe jij vast ook weleens ) en vervolgens allerlei setjes maken van juist de items die je eigenlijk nooit of niet vaak (meer) draagt. Maak bijvoorbeeld van een lange jurk een rok, door er een (spijker)blouse overheen te dragen.
En als het echt fris is buiten.. dan heb je vast nog een trui die daar dan overheen gedragen kan worden. Zo heb je daar alweer 1 nieuw setje! Probeer om anders te denken dan wat je gewend bent, en wat ook nog eens gezellig is.. roep er een vriendin bij met hetzelfde probleem, wissel items uit en kijk wat eruit komt.

Tweedehands accessoires.

 

Dol op accessoires uit de kringloopwinkel!

Hier in huis genoeg te vinden wat dat betreft. Ik dol op mixen. En dan het liefste met tweedehands kleding en accessoires uit de kringloopwinkel. Van sjaaltje tot ring, en bandana tot broche.
Deze items zorgen niet alleen voor dat leuke extraatje aan jouw outfit, je kunt er eindeloos mee variëren.

Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik mezelf er steeds vaker op betrap dat ik lang niet altijd met mijn tweedehands armbanden en vintage broche naar buiten stap. Dat heeft te maken met tijd.. en iets met: 3 kinderen en een hond..

kledingruil blog

Mix and match

Eigenlijk kun je wanneer je dit herkent.. hetzelfde doen als wat ik je net vertelde over kleding. Neem er eens de tijd voor en ga er eens doorheen. Wanneer je dan toch bezig bent.. vergeet dan niet om jouw accessoires erbij te pakken want wie weet passen die oorbellen die je 10 jaar geleden op de rommelmarkt kocht en nooit meer draagt ineens heel tof bij een item wat je onlangs in de kringloopwinkel scoorde voor weinig.

En soms.. dan past kleding gewoon niet meer bij jou, omdat je als mens veranderd en zo ook je smaak. Wanneer je bewust je kleding koopt, mijn voorkeur heeft tweedehands, stel dan jezelf de vraag of het lang mee zal gaan. Stel dat je er toch snel op uitgekeken bent dan organiseer je een kleding sale aan huis samen met je vriendinnen met hetzelfde ‘probleem’.

 

Kledingruil zaterdag 6 juni

Duurzame garderobe

Kledingruil

Om je te motiveren om eens door je garderobe te gaan organiseren wij een kledingruil.

Wij zorgen voor rekken, hangers, spelregels, koffie en lekkere koek.

Datum: zaterdag 8 juni
Tijd: 14:00- 16:00 uur
Locatie: Kwekerijk D.W, Poot Groeneweg 30, 3124 KA Schiedam ( Misschien ga je wel naar huis met wat fijne bloemen en plantjes)
Reserveer je plekje hier voor €5,00 euro pp.
Hieronder lees je een aantal regels:

 

-Neem minimaal 4 items mee
-Schoon en kleding wat in goede staat is
-Vergeet vooral je tassen, schoenen en accessoires niet!
-Zorg dat je er om 14:00 uur bent voor de uitleg
-Kwekerij D.W. Poot is een hele fijne kas waar je meteen bloemen en plantjes voor in de tuin kunt scoren, Pinnen mag.